Een webdesign laten maken

Het creëren van een strategisch webdesign is van cruciaal belang voor het succes van een website. Een effectief webdesign wordt o.a. gemaakt aan de hand van verschillende marketingmodellen en -technieken om de aandacht van bezoekers te trekken, hun interesse vast te houden, verlangen op te wekken en hen uiteindelijk tot actie aan te zetten.

Een duidelijke layout

De lay-out is een van de allerbelangrijkste aspecten van een goed ontwerp. Een website kan er nog zo mooi uitzien, maar als er geen duidelijke structuur in zit zullen je bezoekers alsnog afhaken. Daarom beginnen wij altijd bij een goede basis, de wireframes, oftewel schetsen van de structuur van individuele pagina's. Hiermee bepalen we de optimale lay-out en komen we tot een goede basis om het visuele ontwerp op te baseren.

Het mooie plaatje

Een ontwerp is veel meer dan een mooi plaatje, er komt vrij veel kijken bij het maken van een effectief webdesign. Met behulp van de lay-out die in een eerder stadium van het proces (de wireframes) is bepaald gaan we aan de slag met het visuele ontwerp.

Hierbij houden we rekening met responsive webdesign. Dat wil zeggen dat we rekening houden met verschillende schermgroottes, zoals mobiel, tablet en PC. Dit is enorm belangrijk omdat je bezoekers op allerlei verschillende apparaten je website zullen bezoeken.

Daarnaast passen we ook adaptive webdesign toe. Dit is iets minder bekend dan responsive webdesign, maar zeker niet onbelangrijk. Adaptive webdesign houdt in dat, op basis van welk apparaat, er specifieke informatie of elementen wel of niet worden getoond. Dit heb je vast eerder een keer gezien. Als je met je telefoon een website bezoekt zie je vaak een icoon van een telefoon om direct te bellen, terwijl op een PC een telefoonnummer wordt weergegeven.

De huisstijl en werking..

Bij een effectief webdesign gaat het niet alleen om een aantrekkelijke uitstraling, maar ook om een goede gebruikerservaring. Dit wordt bereikt door middel van een effectieve combinatie van User Interface (UI) en User Experience (UX). UI richt zich op het visuele ontwerp van de website (de huisstijl), terwijl UX zich richt op de algehele gebruikerservaring, inclusief interactie en gebruiksvriendelijkheid.

Een goede UI zorgt voor een aantrekkelijke uitstraling en een samenhangend ontwerp, waardoor de gebruiker gemakkelijk kan navigeren en belangrijke informatie snel kan vinden. UX zorgt voor een positieve gebruikerservaring, waarbij bezoekers zich comfortabel voelen tijdens het gebruik van de website en de gewenste acties intuïtief kunnen uitvoeren.

Het belang van UI en UX bij webdesign kan niet worden onderschat. Een aantrekkelijke UI trekt de aandacht en wekt interesse op, terwijl een goede UX ervoor zorgt dat bezoekers langer op de website blijven en geneigd zijn tot conversie. Samen dragen ze bij aan het opbouwen van een positieve merkbeleving en het versterken van de online aanwezigheid van een bedrijf.

Door te streven naar een aantrekkelijk ontwerp dat gebruiksvriendelijk is en de behoeften van de gebruikers centraal stelt, kan een website een krachtig instrument worden om bezoekers aan te trekken, te betrekken en te converteren.

Wij helpen je graag

Er komt veel kijken bij het ontwerpen van een nieuwe website. Wij helpen je graag met het neerzetten van het meest optimale ontwerp. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op, bellen mailen, een appje, alles kan.