Saluvet

De SaluVet webshop voor diergeneesmiddelen, aanvullende diervoeders en verzorgingsproducten voor landbouwhuisdieren. Dieren op natuurlijke wijze gezond en productief houden en ze bij ziekten ondersteunen met werkzame stoffen uit de natuur, is sinds de oprichting van SaluVet hun doel.

Saluvet, een maatwerk webshop met een passend en modern design met ingebouwde functionaliteiten om bepaalde producten alleen bestelbaar te maken voor dierenartsen.

Over SaluVet

SaluVet is een toonaangevend bedrijf dat zich richt op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van dieren. Met een breed scala aan diergeneeskundige producten bedient SaluVet een diverse klantenkring, waaronder dierenartsen en veebedrijven. Hun missie is om innovatieve en effectieve oplossingen te bieden die bijdragen aan de gezondheid en productiviteit van dieren.

De ontwikkeling

We kregen de opdracht om een nieuwe webshop te bouwen voor SaluVet, waarbij gebruik werd gemaakt van WooCommerce. Het doel was om een gebruiksvriendelijke en efficiënte online winkel te creëren die voldoet aan de specifieke eisen van SaluVet's professionele klanten. De ontwikkeling van de webshop begon met een grondige analyse van de behoeften van het bedrijf en hun klanten. Hierbij lag de focus op een intuïtief ontwerp, soepele navigatie en een robuust beheersysteem voor producten en bestellingen.

De technische realisatie begon met het opzetten van een WordPress-omgeving waarin WooCommerce werd geïntegreerd. De standaardfunctionaliteiten van WooCommerce werden uitgebreid en aangepast om te voldoen aan de unieke eisen van SaluVet. Gedurende het ontwikkelingsproces werd nauw samengewerkt met het team van SaluVet om ervoor te zorgen dat de webshop volledig aansloot bij hun bedrijfsprocessen en klantverwachtingen.

Maatwerk functionaliteit

Een van de belangrijkste maatwerk functionaliteiten die in de webshop is geïmplementeerd, is het beperken van de toegang tot bepaalde producten. SaluVet wilde ervoor zorgen dat specifieke producten alleen bestelbaar zijn voor geautoriseerde klanten zoals dierenartsen en veebedrijven. Om dit te realiseren, hebben we een op maat gemaakte gebruikers rolbeheerfunctionaliteit gebouwd. Dit systeem stelt SaluVet in staat om gebruikers te verifiëren en toe te wijzen aan specifieke rollen op basis van hun professionele kwalificaties en bedrijfsgegevens.

In het kort, de op maat gemaakte WooCommerce webshop voor SaluVet biedt een veilige en professionele online omgeving die volledig is afgestemd op de specifieke behoeften van dierenartsen en veebedrijven, terwijl het ook de operationele processen van SaluVet ondersteunt en optimaliseert.